Daklozenactie

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens…

Voor velen is ‘thuis’ een vanzelfsprekend iets, maar dat is het lang niet voor iedereen.
In het straatbeeld van de grote steden zijn er nog te veel daklozen te zien. België telt in totaal ongeveer 50.000 daklozen. In Antwerpen leven er zowat 500 mensen dag en nacht op straat, in Brussel zijn het er 2000. Allemaal hebben ze één gemeenschappelijk kenmerk: ze hebben geen dak boven hun hoofd en moeten elke avond op zoek naar een veilige en indien mogelijk een warme slaapplaats. Samen met jullie kunnen wij deze mensen de warmte bieden die ze vaak missen.

Kindness kills poverty

Met de doorlopende daklozenactie ‘Kindness kills poverty’ proberen wij mensen die op of onder de armoedegrens leven een handje te helpen.

De daklozenactie die enkele keren per jaar plaatsvindt, voorziet mensen die letterlijk en figuurlijk in de kou staan, van een heerlijke maaltijd. De voedselpakketten die door onze vrijwilligers uitgedeeld worden, bevatten een broodje, een drankje, een stuk fruit,…
Hierbij krijgen we de hulp van restaurants zoals Lucy Chang, Bakkerij Reuzenpoort etc. Dit stelt ons in staat om de hongerige magen van deze mensen op straat te vullen.

Ook in Marokko staat Amana in voor gelijkaardige acties. Daar delen we vooral gezinspakketten uit die arme families voorzien van basisproducten zoals olie, melk, suiker, meel, zeep,…

Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan en ons ultieme doel is dan ook om een lach op het gezicht te toveren van deze mensen.

Leave a Comment