STEUN VOOR KANSARME KINDEREN

o-ECOLE-MAROC-facebook

Marokko is een land met een rijke geschiedenis en een hartverwarmende cultuur. Maar het is ook een land waarin kinderen die niet in een doorsnee gezinsverband opgroeien het zwaar te verduren krijgen. Alleenstaande moeders worden soms verstoten door de maatschappij, waardoor het moeilijk voor hen wordt om hun kind alleen op te voeden. Zulke kinderen komen soms, net als kinderen zonder ouders, in een weeshuis terecht.
Het leven van de kinderen in weeshuizen willen we aangenamer maken. Aan de weeshuizen delen we voedselpakketten uit, we doneren speelgoed, boeken, meubels en kledij. Indien we spullen aankopen, dan doen we dat bij lokale handelaars, zodat we de lokale economie steunen. Zo trokken we in de zomer van 2014 naar de sloppenwijken van Casablanca en kochten we er in de soeks kleding voor de kinderen. We staan er op om telkens zelf ter plekke te gaan om de spullen te doneren, zodat we zeker weten dat ze bij de juiste mensen terechtkomen. Daarnaast nemen we ook bepaalde medische kosten van de kinderen op ons.
Sporadisch organiseren we ook kinderfeestjes. Soms voor straatkinderen, soms voor de kinderen in de weeshuizen waarmee we samenwerken.