Voedseldonaties

daklozenactie

Met onze doorlopende actie ‘kindness kills poverty’ helpen we mensen die op en onder de armoedegrens leven door hen voedsel te doneren.
In België focussen we op daklozen, mensen die de dag moeten doorkomen zonder een thuis. Op dit moment zijn we operatief in Antwerpen en Brussel, maar we breiden uit naar andere Belgische steden.
Aan de daklozen delen we voedselpakketten uit. We gaan op pad en overhandigen zelf de pakketten om ook gesprekken met de mensen te kunnen aanknopen. Want op die manier bieden we hen niet alleen een maaltijd, maar ook een luisterend oor en krijgen we inzichten in hun noden.
In de voedselpakketten zitten minimum twee broodjes, een flesje water, een sapje en stukken fruit. Vaak komen daar extra’s bij zoals een tandenborstel of maandverband. In de steden waarin we actief zijn werken we ook nauw samen met restaurants die ons warme maaltijden bezorgen. In Marokko ziet het ‘kindness kills poverty’-verhaal er een beetje anders uit. Daar delen we voedselpakketten uit aan families die het niet breed hebben. In de pakketten zitten geen kant- en klare maaltijden, maar basisproducten zoals olie, melk, suiker, meel en waszeep.
Met het uitdelen van voedsel willen we een glimlach te toveren op het gezicht van mensen die het met minder moeten doen. We willen hen laten voelen dat ze niet alleen zijn en dat er aan hen wordt gedacht.
Wil je zelf weten hoe het voelt om iemand te doen stralen? Wil je je bijdrage leveren aan een betere wereld? Aarzel dan niet en word vrijwilliger bij Amana of steun ons financieel.