Wie we zijn

Amana (Arabisch: أمانة) – beloftes nakomen – vertrouwen scheppen

 

In 2012 waren we jong en eigenzinnig en stampten we een vzw uit de grond. Mensen met weinig kansen steun bieden, dat was ons doel. Onze enthousiaste en creatieve vrijwilligers zetten al vijf jaar hun schouders onder projecten die kansarmen in België en in Marokko vooruithelpen. Niet enkel om directe noden in te vullen, ook om hulpbehoevenden structureel vooruit te helpen.

 

De afgelopen jaren hebben we als team veel geleerd. We hebben een glimlach op menig gezicht getoverd, mensen een luisterend oor aangeboden, meer dan 7000 voedsel- en hygiënepakketten uitgedeeld en zowel in België als Marokko en Egypte nieuwe projecten uit de grond gestampt. En dat zullen we blijven doen. Want jong en eigenzinnig zijn we nog steeds.

 

Amana biedt projectmatige en structurele steun aan projecten die onder 4 pijlers vallen: voedseldonaties, steun voor kansarme kinderen, educatie, en steun aan dorpen in nood. Via de vzw organiseren we acties om geld in te zamelen.. en doneren kan al vanaf één euro.

 

We steken er onze handen voor in het vuur dat elke euro die wordt gedoneerd ook effectief naar mensen in nood gaat. Alles wat we doen, doen we transparant: je kan als donateur het doneerproces helemaal volgen, zo weet je precies waar je euro’s in worden geïnvesteerd. Want vertrouwen scheppen is wat we willen – tussen donateurs en mensen in nood en tussen vrijwilligers en mensen die onze steun krijgen.

 

Yasmien Naciri
Voorzitter Amana Trust